Kje se nahajamo

51.

51. MOS sejem

sejem

11. - 16. 9. 2018

Razstavni prostor: L1/16

O podjetju

Že od leta 2005 izvajamo očesne operacije za odpravo dioptrije, ostalih očesnih operacij, diagnostike in zdravljenja očesnih bolezni za vse starosti. Vse posege opravljamo po najnovejših mednarodnih standardih, pridobili smo certifikate najpomembnejših akreditacijskih hiš.

Smo referenčni center podjetja Carl ZEISS za očesno kirurgijo v regiji. Sledimo načelu: »Kar je dobro za pacienta je dobro tudi zame.« Vsakemu pacientu se v celoti posvetimo, od začetka povpraševanja do končnega zadovoljstva.

Obiščite nas

Storitve

V Očesnem centru VIDIM je bilo v več kot 25 letih skupnih izkušenj profesionalno in uspešno opravljenih 30.000 očesnih operacij.

Laserska operacija vida

Pri laserski operaciji oči se odpravi dioptrija tako, da se spremeni površina in debelina roženice. Laser roženico trajno preoblikuje, tako da slika postane spet jasna brez očal ali kontaktnih leč. Pred samim posegom je treba opraviti zelo natančen globinski pregled vida, ki vključuje popolno diagnostiko organa za vid, pregled očesnega ozadja, izmero očesnega pritiska in topografijo roženice. Poleg vrhunske opreme in prostorov je najpomembnejša izbira izkušenega kirurga, ki bo razumel vaše želje in bo aktiven v procesu načrtovanja laserske operacije, ki je najbolj varna za vas in omogoča najhitrejše okrevanje.

Preberite več

Estetski poseg na obrazu

Velikokrat so na obrazu prisotni pojavi, ki zmotijo funkcijo vek in zrkla ali pa so kozmetično moteči. Specializirani smo tudi za tovrstne estetske posege na obrazu, npr. odpravljanje povešene veke, uvihane veke, izvihane veke, vraščanja veznice na roženico, odstranitev različnih izrastkov na vekah. Opravljamo tudi estetske posege glajenja in manjšanja gub v področju oči in obraza z uporabo različnih polnil in Botoxa. Pred posegom opravimo pregled in razgovor s pacientom, poseg pa opravimo še isti dan ali po dogovoru.

Preberite več

Odprava dioptrije

Odprava dioptrije je mikrokirurška očesna operacija, s katero se trajno odpravi dioptrija, npr. kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem, starostna daljnovidnost. Posegi, ki odpravljajo tovrstne napake na očesih, se izvajajo že desetletja. Danes so tehnike že tehnološko zelo dovršene, varnejše in vedno bolj učinkovite. Na voljo so različne tehnike, veliko je pa odvisno od različnih dejavnikov, kot so starost, stanje očesa dioptrija ipd. Vsekakor pa naj se postopek najprej začne s temeljitim posvetom pri strokovnjaku.

Preberite več

Produkti

VIDIM Optika - prodajalna korekcijskih in sončnih očal ter leč – je vrhunsko opremljena in je del očesnega centra. V optiki so stalno prisotni specialisti, ki kakovostno svetujejo.

Korekcijska stekla in očala z dioptrijo

Očala, ki nam pomagajo izboljšati vid, so dodatek, ki ga moramo imeti vedno pri roki. S pravo izbiro okvirjev lahko očala postanejo nepogrešljiv modni dodatek, ki bo dopolnjeval vaš celostni videz. Lahko posežete po drznejših okvirjih, ki vas bodo naredili drugačne in bolj samozavestne. Priporočljivo je, da se očala izberejo na podlagi vašega videza, polti in oblike obraza. V optiki vam po pregledu pri specialistu svetujemo pri nakupu ustreznih očal za korekcijo vidne ostrine.

Preveri ponudbo

Kontaktne leče

Lahko se odločite za korekcijo vida tudi s kontaktnimi lečami. Nošenje kontaktnih leč ima veliko prednosti, ohranjajo namreč naraven videz obraza. Nekateri se odločijo za kontaktne leče zaradi estetske narave, npr. da z barvnimi lečami spremenijo naravno barvo oči. Prednost kontaktnih leč je tudi, da jih lahko uporabljamo pri športnih in drugih aktivnostih v prostem času, ne da bi nas pri tem ovirale, kot se to recimo lahko zgodi z očali. Kontaktne leče se ne rosijo, izboljšujejo periferni vid, nekatere leče nudijo tudi dodatno UV zaščito. 

 

Preveri ponudbo

Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja pred odločitvijo za lasersko odpravo dioptrije...

Sem primeren za operacijo?

Za lasersko odpravo dioptrije so primerni vsi, ki ustrezajo naslednjim kriterijem:
- so stari vsaj 20 let,
- imajo stabilno dioptrijo vsaj eno leto oz. se le-ta ni spremenila za več kot 0,25 D na leto,
- dioptrija v vrednostih do -10, in do 5 cilindra (astigmatizma),
- imajo zdrave oči, primerno obliko in debelino roženice.

Po naših izkušnjah je primernih 95% vseh prijavljenih.

Preberite več

Katero metodo naj izberem?

Vse 3 metode laserske operacije oči se med seboj razlikujejo glede na kirurško tehniko priprave površine roženice pred glajenjem z laserjem. Prvi dve metodi (PRK in LASIK) sta stari skoraj 30 oz. 25 let. Najsodobnejša in tehnološko najbolj dovršena je revolucionarna metoda ReLEx SMILE, ki je minimalno invazivna za vaše oči. Omogoča vam brezhiben vid brez dolgega okrevanja in stranskih učinkov.

Preberite več

Tipi sive mrene?

Poznamo različne tipe sive mrene ali katarakte: Prirojena katarakta - lahko se pojavi že pri novorojenčkih; Sekundarna katarakta - razvije se lahko zaradi nekega drugega očesnega problema; Katarakta zaradi poškodbe - vzrok za sivo mreno je lahko poškodba očesa; Katarakta zaradi sevanja - siva mrena se lahko pojavi tudi v primeru izpostavljenosti določenim sevanjem.

Preberite več

Vprašajte strokovnjaka

Strinjati se morate s pogoji uporabe.

Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.

E pošta

info@vidim.si

Telefon

03 82 81 889

Naslov

Mariborska cesta 88 
3000 Celje 
SI Slovenija